Uptime Group organiseert levendige workshops voor jonge ondernemers

Uptime Group is een cluster binnen de Cronos Groep en telt 16 bedrijven. Met Uptime Vibe wil de groep het ondernemerschap binnen de cluster stimuleren. Via een handvol workshops in een energiek kader worden een tiental talentvolle en ondernemende jonge mensen gestimuleerd om hun idee verder uit te werken tot een volwaardig bedrijf binnen de groep. De laatste van de workshops, op vrijdag 2 juni, vond plaats in de Farm of Inspiration. Roger Sels, Business Development Manager binnen de groep, legt uit hoe die keuze tot stand kwam.

Farm of Inspiration als energiek kader

“We waren op zoek naar een stimulerende omgeving waar we enerzijds tot rust konden komen, maar waar we ook konden werken. Zo kwamen we al snel bij Farm of Inspiration terecht. Niet dat we van het volledige potentieel van de locatie gebruik hebben kunnen maken, maar we hebben wel kunnen proeven van de mogelijkheden. Het was mooi weer, dus we hebben ook van de natuur kunnen genieten. Dat moet je wel zeggen: het ligt echt in de middle of nowhere. Dat heeft veel voordelen: er is parkeerplaats, er is ruimte, natuur. We hebben ervan genoten.”

“Eigenlijk hebben we de locatie onderbenut. Behalve wat rondlopen en voetballen tijdens de pauze hebben we niet veel gedaan. In principe hadden we voor onze workshop gewoon een vergaderzaal van Cronos kunnen reserveren, de gordijnen dicht doen en ervoor zorgen dat er niemand binnen of buiten kon. Maar dat zou niet hetzelfde geweest zijn.”

Ontsnappen uit de dagelijkse omgeving

“Geloof me. We hebben het geprobeerd. Een aantal van de eerdere sessies van Uptime Vibe hebben we in ons eigen gebouw gedaan, en dat werkt niet. Je moet uit de dagelijkse werksfeer kunnen stappen om die externe impulsen echt op te vangen. Het is een huizenhoog cliché, maar out-of-the-boxdenken in een vergaderzaal in je eigen bedrijf, dat werkt eenvoudigweg niet.”

“Dat is de reden waarom we bijvoorbeeld de workshop presentatietechnieken op een externe locatie hebben laten plaatsvinden. We wilden een frisse wind van buitenaf. Daarom hebben we er ook mensen van buiten de Uptime Group bijgehaald.”

Voor herhaling vatbaar

“Ik ben ervan overtuigd dat we Farm of Inspiration nog gaan gebruiken. We zijn binnen de groep volop bezig met het uit de grond stampen van een speelruimte waar consultants en de managing partners van de deelbedrijven kunnen spelen. Klassieke flipperkasten, games, van die dingen. Het wordt een flexibele ruimte die we ook voor andere dingen kunnen gebruiken. Om onderlinge samenwerking binnen de groep te stimuleren, bijvoorbeeld, of om ideeën en plannen met elkaar te delen. In het verlengde daarvan is Farm of Inspiration een uitstekende externe locatie om ook van die dingen te doen.”

Back to overview