The CoFoundry organiseerde een ontspannend netwerkevent in Farm of Inspiration

The CoFoundry is wat je in klassieke termen een seed fund noemt. Een bedrijf dat investeert in start-ups en hen het geld en de kennis geeft om van hun product een volwaardig bedrijf te maken. Tot op heden investeerde het in 9 veelbelovende opstartende bedrijven. Afgelopen maand bracht het al die startende ondernemers samen op een speels en ontspannend netwerkevent in Farm of Inspiration.

Bert Van Wassenhove, één van de bezielers van The CoFoundry en auteur van ‘Een digitaal marketingplan in 100 dagen’, legt uit waarom hij zijn event in Farm of Inspiration liet plaatsvinden.

Creativiteit is belangrijk voor een ondernemer

“Als start-up moet je de wereld elke dag opnieuw uitvinden,” zo legt hij uit. “Elke dag moet je jezelf in vraag stellen en moet je je afvragen of de manier waarop je bezig bent de juiste manier is om te geraken waar je wil geraken. Dat vraagt een enorme openheid van geest, flexibiliteit en creativiteit. En dat uit zich bij iedereen anders. Daarom wilden we de ondernemers waarin we investeren, in een ongedwongen sfeer samenbrengen: zodat ze elkaar konden leren kennen, met elkaar zouden praten en van elkaar konden leren. Zo kunnen ze ook elkaar helpen groeien.

“Om dat evenement te organiseren waren we op zoek naar een plek die een stukje professionaliteit samenbracht met een aangename omgeving in de natuur. Het initiële idee was om Highland Games te organiseren, dus het moest ook een plek zijn met veel gras. Geen ongezellige parking in de haven, dus. Een plek waar je tot rust kan komen, waar je op je gemak aan de bar kan zitten en ’s avonds kan blijven hangen voor een gezellige barbecue. En zo kwamen we bij Farm of Inspiration terecht.”

Creativiteit stimuleren via spel

“Highland games zijn het uiteindelijk niet geworden, maar we hebben de ongeveer 20 aanwezigen wel laten spelen als kleine kinderen. We hadden voor een springkasteel gezorgd, we hebben ze laten lasershooten en deden tal van andere spelletjes en activiteiten met hen. Ik ben ervan overtuigd dat we op die manier hun meest creatieve kant naar boven hebben laten komen.”

“Met de speelse omgevingen en activiteiten wilden we ook openheid en ruimte creëren. We wilden ervoor zorgen dat ze wat losser waren ten opzichte van elkaar, zodat er veel eenvoudiger contacten gelegd worden. Bovendien, in een spel leer je mensen heel snel kennen, dan komt iemands karakter meteen boven. Je ziet wie er competitief is, wie er snel begint te zeuren of wie er meteen het voortouw neemt. Zo leer je elkaar ook beter kennen.”

De ideale plek om ervaringen uit te wisselen

“Weet je, ik geloof in een goede work-lifebalans. Ook voor hardwerkende start-ups. Daarom wilden we hen de kans geven om eens gewoon open met elkaar te praten. Om dingen met elkaar af te toetsen en ervaringen uit te wisselen. Als je ontspannen bent, dan borrelen je beste ideeën op. Daarom ook dat we voor Farm of Inspiration gekozen hebben: we wilden hen uit hun vertrouwde omgeving halen en in een inspirerende sfeer onderdompelen. Dat creëert een heel andere dynamiek dan wanneer ze naar onze StartupVillage komen voor een opleiding of formele meeting, bijvoorbeeld.”

Back to overview