Wat?

We worden allemaal geboren met een natuurlijke aanleg om te spelen. Die instinctieve speelsheid ligt aan de basis van onze creativiteit, want wie speelt, ontdekt en verlegt zijn grenzen. Het spreekt vanzelf dat die inherente kracht onontbeerlijk is als we willen blijven groeien. Meer nog, het is een ideaal middel om aan burn-out preventie te doen en beter met stress te leren omgaan.

Tijdens deze opleiding ontdek je hoe je speelsheid (opnieuw) kan inzetten in je persoonlijke leven, en leer je hoe je het kan inschakelen voor je team of organisatie. We onderzoeken het wetenschappelijke kader en gaan aan de slag met speelse technieken die creativiteit en vernieuwing stimuleren en zo welzijn bevorderen.

De opleiding wordt gegeven op verschillende niveaus. Op voorhand bekijken we je noden en stemmen we de inhoud hierop af. Zo kunnen we het gewicht leggen op theorie voor leidinggevenden, of effectief aan de slag gaan met oefeningen voor je team. Deze opleiding is bijgevolg op aanvraag.

Voor wie?

Deze opleiding richt zich tot individuen en teams die speelsheid, creativiteit, vernieuwing en welzijn willen stimuleren bij zichzelf en/of in hun organisatie. Ze wil een inspirerend antwoord bieden op vragen zoals deze:

– Je werkmethoden zijn aan een evaluatie toe: hoe kan je op een aangenamere manier resultaten boeken?
– Je loopt het risico om opgebrand te geraken: hoe haal je energie uit je werk?
– Je staat voor een hervorming: hoe pak je die op een leuke en constructieve manier aan?
– Je wil op een efficiëntere manier samenwerken: hoe begin je eraan?
– Je inspiratiebronnen lijken uitgedroogd: wat is creativiteit en hoe stimuleer je die optimaal?

Kortom, deze opleiding is er voor iedereen die iets nieuws, verfrissends en leuks wil bijleren in een inspirerende omgeving.

Op het programma

De concrete invulling van het programma en de duur van de opleiding hangen af van de specifieke nood van jouw team of organisatie:

Introductie (1 dag)
Je volgt een stoomcursus met een mix van theorie en oefeningen.
Basis (2 dagen)
We bekijken de theorie en maken voldoende oefeningen, zodat je een goede basis hebt om concreet mee aan de slag te gaan.
Advanced (2 dagen)
Je hebt de basisopleiding gevolgd en wil dieper ingaan op de theorie en de oefeningen.
Teamspecials (2 dagen)
We behandelen de specifieke situatie voor jouw team in theorie en praktijk.
Masterclass (6 dagen)
Tijdens deze intensieve, zesdaagse variant behandelen we het volledige theoretische luik, aangevuld met voldoende praktijk.

Dit mag je verwachten van een dag op de Farm:
– Aangename ontvangst met koffie, thee en lekkers.
– Opleiding in de hoeve of buiten als het weer het toelaat.
– Pauzes om een frisse neus te halen en je beentjes te strekken in het groen.
– Heerlijke, gezonde lunch.

Profielfoto Hilde Van Dyck

Door wie?

Hilde Van Dyck is een creatieve ondernemer die voortdurend blijft dromen en die ook de durf heeft om met haar dromen iets te doen. Haar initiatieven – Monkeyshot, Peel, House of Innovation, Paper Plane Pilots – zijn allemaal opgebouwd rond dezelfde pijlers: kunst, ondernemen, wetenschap en mensen.

De basis voor het opstellen van deze opleiding vond ze in de ervaringen die ze in haar ondernemingen heeft opgedaan, en in haar kinderlijk enthousiasme. Daarnaast is Hilde gecertificeerd stress & burn-out coach en speelden een rist opleidingen bij onder andere IDEO, Productontwikkeling & AMS een belangrijke rol.

Inschrijven

Over Farm of Inspiration

Farm of Inspiration is een authentieke groene locatie waar je kan oogsten wat moeder natuur ons aanbiedt: rust, ruimte en inspiratie. Hier stimuleren we individuen en teams om hun grenzen te verleggen, hun speelsheid te (her)ontdekken, hun creativiteit te ontwikkelen en zichzelf steeds te vernieuwen.

Koffie op de binnenkoer?