Wat?

Taiko is een unieke combinatie van sport en muziek, kracht en elegantie, zweet en meditatie. Een taiko bespelen is niet hetzelfde als een drumstel bespelen; je hele lichaam wordt erbij ingezet. In deze cursus wordt er aandacht besteed aan houding, techniek, ritme en uithoudingsvermogen. De verschillende stijlen van Taiko worden aangeraakt en tot een muziekstuk verweven. De spelers verkennen hun grenzen en een prachtige groepsenergie komt tot stand.

Voor wie?

Voor (absolute) beginners die eens willen proeven van taiko

Op het programma

2/4 van 19u-21u

3/4 van 19u-21u

4/4 van 19u-21u

5/4 van 19u-21u

6/4 van 19u-21u

Door wie?

Als ambassadeur van de taiko was Grete Moortgat de eerste die een taiko-school startte in België. Hiermee is zij de grondlegster van de taiko in België!

Naast het lesgeven en componeren geeft ze leiding aan de drie performance groepen van Araumi Daiko, waarvan Feniks Taiko wordt beschouwd tot de top 3 taiko-groepen van Europa.

Grete werkt veel samen met andere artiesten en wordt daarbij ook vaak gevraagd als componist. Download hieronder haar CV om een goede impressie te krijgen van haar capaciteiten, en kijk bij special projects naar de projecten waar zij nu aan werkt en reeds heeft gerealiseerd.

Inschrijven

Schrijf je hier in voor de Taiko stage.

Over Farm of Inspiration

Farm of Inspiration is een authentieke groene locatie waar je kan oogsten wat moeder natuur ons aanbiedt: rust, ruimte en inspiratie. Hier stimuleren we individuen en teams om hun grenzen te verleggen, hun speelsheid te (her)ontdekken, hun creativiteit te ontwikkelen en zichzelf steeds te vernieuwen.

Koffie op de binnenkoer?