Wat?

We leven in een tijd waarin de ratrace nooit meer stopt. Internet, telefoon, razend verkeer, hobby’s van de kinderen, verwachtingen van dierbaren, je werk…. Het lijkt nooit te stoppen. Tenzij we heel goed plannen (en dan nog!), tijd en ruimte voor onszelf schiet er vaak over. Letterlijk. Maar ook figuurlijk.

Want hoeveel doe jij om voor anderen goed te doen? Hoe vaak leg jij bewust je eigen no-den opzij om ervoor te zorgen dat alles op wieltjes blijft lopen? Hoe vaak plof jij ’s avonds in de zetel, als een platte batterij, helemaal leeg? Of is je net opgeladen batterij na een fantastische vakantie op een paar dagen tijd weer helemaal plat?

We zijn erop getraind om onze energie te geven, maar vergeten dat het net zo belangrijk is ze weer op te laden. We laten onze grenzen en ons ritme bepalen door de buitenwereld, door het dagelijkse leven dat zich onoverkomelijk aan ons lijkt op te dringen. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Want een leven in balans is mogelijk. En nog beter: De sleutel ligt bij jou!

Hoe zou het zijn om een weekend lang écht ruimte voor jezelf te nemen? Hoe zou het zijn om op het einde van de dag vol energie naar de volgende uit te kijken? Hoe zou het zijn om in de rest van je leven dagelijks ruimte voor jezelf te voelen en in te nemen? En niet alleen een opgeladen batterij te voelen tijdens je verlof, maar gewoon elke dag?

Krijg je een glimlach op je gezicht bij de gedachte? Dan is het weekend ‘Space for me’ iets voor jou! Op het einde van het weekend ben je doordrenkt van je eigen ruimte en zit je koffer vol met tools zodat je elke dag met een volle batterij kan beginnen én eindigen.

Voor wie?

Je zit in een dagdagelijkse rush en je verlangt naar meer rust en ruimte…
je loopt vast in een vicieuze cirkel van verwachtingen en patronen…
je voelt dat je meer ruimte wil, maar vind het moeilijk ze te pakken…
je hebt last je grenzen af te bakenen en laat over je heen lopen…
of je kent juist je eigen grenzen niet en dreigt er vaak over te gaan…
Je vreest een burnout, bent erin beland of kruipt er net weer uit…

Wil je leren je eigen grenzen te voelen, te bepalen en je ruimte voor jezelf helemaal in te nemen in je dagelijkse leven? Kortom, wil je op professioneel en persoonlijk vlak meer ruimte en balans?

Dan is het weekend ‘Space for me’ iets voor jou!

Op het programma

Tijdens het weekend ‘Space for me’ leer je te werken met je eigen grenzen. Je krijgt een mix van theorie en praktijk. We werken met oefeningen, waarmee je leert je eigen ruimte te voelen, in jezelf. Maar ook hoe je ruimte voor jezelf kan innemen. Zo vermijd je dat je je ruimte afgeeft aan of laat innemen door anderen.

We werken onder meer met adembewustwording. Zo, dat je met je ademhaling kan voelen wanneer je over je grens gaat, en wanneer niet. Je leert letterlijk naar jezelf te kijken, naar je behoeftes diep van binnen. Ademhaling en lichaamsbewustwording begeleiden je in je proces om meer ruimte voor jezelf in te nemen.

De combinatie met doelgerichte meditaties maakt de oefeningen nog krachtiger. Je leert hoe je kan weg bewegen van de beperkende gedachten, overtuigingen, mechanismen en emoties, die ervoor gezorgd hebben dat je je eigen ruimte niet (meer)inneemt. Je leert hoe je deze kan ontkrachten en je eigen behoeftes meer ruimte kan geven.

Tot slot leer je bewust je energie te balanceren zodat je de positieve veranderingen diep kan verankeren in je leven. Je wordt je nog meer bewust van je doen en laten, waardoor je na het weekend niet meer in dezelfde valkuilen trapt of verdrinkt in verwachtingen van an-deren.

Je verlaat het weekend met in je bagage de opnames van de meditaties en een hoop prak-tische tools. Tools die je letterlijk en figuurlijk helpen om in de toekomst ruimte voor jezelf te maken. Zo kan je wat je leerde integreren in je dagdagelijkse leven en werkt je ‘Space for me’-weekend eindeloos door, ook na het weekend.

Zaterdag 20/10/2018 van 10-17u
Zondag van 21/10/2018 van 10-16u
(zonder overnachting)

Door wie?

Anne Nieuwejaers is een zoeker. Een oneindige zoeker naar geluk, die haar er zelfs toe bracht na haar vijftigste op wereldreis te gaan!
Maar haar zoektocht begon lang geleden. Na haar klassieke opleiding als kinesiste ging ze dieper graven in de oorzaken van lichamelijke en geestelijke problemen. Zonder de weten-schap uit het oog te verliezen durfde ze ook de wereld van de ‘spirituele’ wetenschappen te exploreren. Deze unieke combinatie van theoretisch-wetenschappelijke achtergrond, een dertig jaar lange praktijkervaring en haar eigen persoonlijke levenservaringen maakten van haar eigen praktijk een groot succes.
Maar toen begon er iets te sluimeren, haar droom diep van binnen werd nog maar eens wakker en porde haar aan hem te beleven. Haar wereldreis gaf haar de kans om haar dage-lijkse professionele leven vanop afstand en met kritische ogen te bekijken. Ze creëerde voor zichzelf de ruimte om haar denken en haar hart te synchroniseren en legde zo de basis voor geluk.
Vandaag volgt Anne resoluut haar passie om haar vreugde te kunnen doorgeven aan haar studenten. In haar bagage zit zowel de jarenlange opgedane kennis als de frisse ervaringen van haar eigen zoektocht. Een koffer vol met tools die haar en haar studenten ondersteunen om te ontsnappen aan oude en verlammende patronen. Daarmee volgt ze niet alleen haar rotsvaste overtuiging dat eenieder een enorm potentieel heeft om succesvol en gelukkig te zijn, maar zet ze haar droom in de wereld om zo veel mogelijk mensen te helpen hun eigen dromen waar te maken. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

Inschrijven

Deze opleiding kan gesubsidieerd worden met de KMO Portefeuille. Je kan House of Innovation als dienstverlener vinden met de volgende zoekacties op www.kmo-portefeuille.be : Pijler Opleiding – Algemeen Domein.
Ons erkenningsnummer is DV.O216644

Over Farm of Inspiration

Farm of Inspiration is een authentieke groene locatie waar je kan oogsten wat moeder natuur ons aanbiedt: rust, ruimte en inspiratie. Hier stimuleren we individuen en teams om hun grenzen te verleggen, hun speelsheid te (her)ontdekken, hun creativiteit te ontwikkelen en zichzelf steeds te vernieuwen.

Koffie op de binnenkoer?