Wat?

Op 1 dag word je ondergedompeld in verschillende technieken & tools om je probleemoplossend vermogen te stimuleren en optimaliseren.
Naast werken rond je MINDSET krijg je ook een TOOLSET aan technieken om ook in groep meer uit het potentieel van mensen te halen.

Het zal een sessie worden  rond “al spelenderwijs leren” of “hoe je creativiteitstechnieken kan inzetten om je idee uit te puren, te challengen of meer specifiek te maken zodat je ermee aan de slag kan.”

Voor wie?

De workshop is ideaal voor iedereen die op projectbasis werkt of op zoek is naar inspiratie om bepaalde vergaderingen of workshops eens anders aan te pakken.

Op het programma

Na een korte introductie rond de grotere context (ontwerpproces, design thinking, terminologie) gaan we al snel over naar het creatieprocess waarbij we voor elk specifiek moment in een project concrete technieken bovenhalen.
Per techniek staan we stil bij het ‘waarom’ dat deze techniek werkt, wat het doet met de hersenen van iemand alvorens ze ook effectief uit te proberen.

Je krijgt ook concrete tips over: Hoe out of the box denken? & Hoe als perfectionist toch creatief zijn?

Op het programma

  • Wat is speelsheid – creativiteit – innovatie?
  • Hoe werkt een creatieproces?
  • Divergerende technieken
  • Convergerende technieken
  • Hoe alles actionable maken?
Profielfoto Hilde Van Dyck

Door wie?

Playfulness expert // Ondernemer & Creatief Leider // Design do-er // Gecertifiëerd stress & burn-out coach // Lego® Serious Play® facilitator // Master facilitator // Co-founder & Creatief Directeur Crew of Inspiration

Hilde is een creatieve ondernemer die niet alleen blijft durven dromen maar ook gewoon doet.
Haar initiatieven (Monkeyshot, Peel, House of innovation, Paper Plane Pilots, Farm of Inspiration) zijn allemaal opgebouwd rond dezelfde peilers zijnde: ‘art’, ‘business’, ‘science’ & vooral ‘people’.

Vanuit haar rol als docent creativiteitstechnieken aan de Erasmus Hogeschool Brussel en daarvoor directeur van het COCD (centrum voor de ontwikkeling van Creatief denken) blijft ze steeds in contact met de wetenschap achter de creativiteit en wat er rond dit thema relevant is.

De ervaringen die ze hier heeft opgedaan, maar ook de uitdagingen die ze op haar pad kreeg, samen met een baggage aan opleidingen bij oa. IDEO, Productontwikkeling & AMS én haar kinderlijk enthousiasme, hebben geleid tot het het ontwikkelen van deze inspiratiesessie.

 

Inschrijven

Over Farm of Inspiration

Farm of Inspiration is een authentieke groene locatie waar je kan oogsten wat moeder natuur ons aanbiedt: rust, ruimte en inspiratie. Hier stimuleren we individuen en teams om hun grenzen te verleggen, hun speelsheid te (her)ontdekken, hun creativiteit te ontwikkelen en zichzelf steeds te vernieuwen.

Koffie op de binnenkoer?