Wat?

No stress, no glory. Toch?
Aan het roer staan van een bedrijf vraagt nu eenmaal de nodige stressbestendigheid en volharding. Het tempo is hoog, de druk is hoog, de eisen zijn hoog (zowel van klanten als van medewerkers) en uiteraard is ook de satisfactie hoog.
En stilstaan is achteruitgaan. Toch?

Of toch niet?
Onderzoek toont aan dat 60 tot 64% van de werkenden last zou hebben van stress (Securex 2015). “Steeds meer mensen voelen dat er iets niet klopt.” Aldus Dirk De Wachter.
Timemanagement is voorbij, leve focusmanagement.

Bovendien zijn emoties zeer besmettelijk: het zien van stress, veroorzaakt stress. Een reden te meer om te beginnen bij jezelf als leidinggevende. Wanneer de luchtdruk wegvalt in een vliegtuig wordt er ook gevraagd om eerst jezelf en dan pas anderen te helpen.

In deze opleiding leer je hoe jouw energievreters en energiegevers je kunnen helpen om (nog) beter met stress om te gaan. Daarnaast leer je hoe je symptomen van stress, burn-outs of bore-outs kan herkennen bij anderen om tijdig te kunnen anticiperen. Op die manier wordt het een sessie die zowel jou als jouw team ten goede komt.

Voor wie?

Deze opleiding is bestemd voor leidinggevenden en mensen die verantwoordelijk zijn voor een team.

Op het programma

  • – Wat is stress – burn-out – bore-out?
  • – Wat gebeurt er in de hersenen?
  • – Welke impact heeft dit op jouw organisatie?
  • – Welke coping technieken zijn er en welke werken voor jou en jouw organisatie?
  • – Welke elementen dragen bij aan bevlogen collega’s en een positief effect voor jouw organisatie?
  • – Welk actieplan kan je opzetten om de inzichten van deze opleiding in jouw organisatiecultuur te integreren?

Door wie?

Hilde is een creatieve ondernemer die niet alleen blijft durven dromen maar ook gewoon doet.
Haar initiatieven (Monkeyshot, Peel, House of Innovation, Paper Plane Pilots) zijn allemaal opgebouwd rond dezelfde peilers: art, business, science & people.

De ervaringen die ze hier heeft opgedaan, een opleiding stress en burnout coaching, samen met een baggage aan opleidingen bij oa. IDEO, Productontwikkeling & AMS én haar kinderlijk enthousiasme, hebben geleid tot het opstellen van deze cursus.

Inschrijven

Over Farm of Inspiration

Farm of Inspiration is een authentieke groene locatie waar je kan oogsten wat moeder natuur ons aanbiedt: rust, ruimte en inspiratie. Hier stimuleren we individuen en teams om hun grenzen te verleggen, hun speelsheid te (her)ontdekken, hun creativiteit te ontwikkelen en zichzelf steeds te vernieuwen.

Koffie op de binnenkoer?