Wat?

Ieder van ons krijgt er vroeg of laat mee te maken: stress. De job, het gezin, verplichtingen, sociale media, financiële druk, files, een tegenslag hier en daar. Het kan té worden. Je staat onder permanente druk en voor je het weet wordt het teveel. Je geraakt opgebrand, zelfs als je graag doet wat je doet.

Van alle Vlaamse werknemers verwacht de helft ooit in een burn-out terecht te komen en het aantal langdurig zieken blijft jaarlijks stijgen. Burn-out aanpakken wordt niet onterecht één van de grote uitdagingen van deze tijd genoemd.

Deze dagopleiding geeft een compleet inzicht in de stressproblematiek, zowel thuis als op het werk. We bekijken oorzaken en gevolgen van stress en hoe je een burn-out op een natuurlijke manier kan voorkomen en behandelen.

Voor wie?

Deze opleiding is gericht aan iedereen die zelf of in zijn nabije omgeving te maken krijgt met overmatige stress en burn-out: leidinggevenden, medewerkers, ouders, werkzoekenden, patiënten, therapeuten,…

Op het programma

Ontvangst (vanaf 9u)
We ontvangen je in het inspirerende kader van de Farm of Inspiration met vitaliserend kopje kruidenthee of een stevige koffie en enkele proevertjes om de dag mee te beginnen.

Deel 1: Wat is stress?
We verklaren stress als een psychosociaal, lichamelijk en psychisch fenomeen. We bekijken de oorzaken en het effect op lichaam en geest. Ook verschil met thema’s als werkdruk, overspannenheid, sociale druk, depressiviteit en slapeloosheid komen aan bod.

Wat kom je te weten? Je leert alarmsignalen herkennen, erkennen bij jezelf en begrijpt oorzaken en gevolgen.

Deel 2: Lunch
Na de theorie genieten we van een heerlijke kruidige lunch. Tussendoor strek je je beentjes in de prachtige speel- en kruidentuin van de Farm.

Deel 3: Stress voorkomen en behandelen
Tijdens het tweede deel gaan we dieper in op de preventie tegen aanhoudende stress en de behandeling van een burn-out. We overlopen een gezonde werk-en levensstijl en bespreken een duurzaam actieplan ‘hoe (beter) met stress omgaan’.

Wat kom je te weten? Je leert met welke stress-coping technieken je jezelf en je organisatie gezond houdt en hoe je je ‘bevlogenheid’ kan behouden.

Deel 4: Een natuurlijke aanpak
Na een rondleiding in de kruidentuin bespreken we hoe we planten in ons dagelijkse leven kunnen integreren om gezond te blijven. We bekijken enkele kruiden en hun werkzame stoffen van dichtbij. We vullen het actieplan aan met wat de natuur ons aanreikt.

Wat kom je te weten? Je leert wat een lichaam nodig heeft om stressbestendig te zijn en hoe je voeding, supplementen en kruiden kan inzetten bij stress, zelfs op het werk!

Door wie?

Hilde Van Dyck is een creatieve ondernemer die niet alleen blijft durven dromen maar ook gewoon doet.
Haar initiatieven (Monkeyshot, Peel, House of Innovation, Paper Plane Pilots) zijn allemaal opgebouwd rond dezelfde peilers: art, business, science & people.

De ervaringen die ze hier heeft opgedaan, een opleiding stress en burnout coaching, samen met een baggage aan opleidingen bij oa. IDEO, Productontwikkeling & AMS én haar kinderlijk enthousiasme, hebben geleid tot het opstellen van deze cursus.

Sofie Sanders is kruidenliefhebber en bezieler van Kuur Natuur. Ze richtte dit initiatief op in een zoektocht naar natuurlijke gezondheid en eenvoud. Met haar schrijfwerk en workshops wil ze haar kennis en passie verspreiden en toegankelijk maken voor een breed publiek.

Inschrijven

Over Farm of Inspiration

Farm of Inspiration is een authentieke groene locatie waar je kan oogsten wat moeder natuur ons aanbiedt: rust, ruimte en inspiratie. Hier stimuleren we individuen en teams om hun grenzen te verleggen, hun speelsheid te (her)ontdekken, hun creativiteit te ontwikkelen en zichzelf steeds te vernieuwen.

Koffie op de binnenkoer?