Wat?

Tijdens deze tweedaagse sessie gaan we proeven hoe we de natuurlijke processen kunnen inzetten ter ondersteuning van verandertrajecten in organisaties. De natuur is immers een levend en creatief systeem dat ons veel kan bijbrengen. Verandering is dan ook iets heel natuurlijks, we gaan er enkel niet natuurlijk mee om als organisatie en mens.
Verandering bestaat onder vele vormen en is een constante in ieders leven en iedere organisatie. Vandaar dat het belangrijk is om hiermee te leren omgaan; Gedrag en de interactie tussen (groepen) mensen bepalen in grote mate het succes van een verandering. Mens en cultuur zijn essentiële factoren geworden. Het Nature Thinking© model biedt hier de nodige ondersteuning in.
We gaan zowel het Nature Thinking© model toelichten als praktische mentale, intuïtieve, creatieve en co- creatieve oefeningen toepassen. Het doel is om een eerste kennismaking te bekomen van wat de natuur onszelf en elkaar kan bijbrengen.

Voor wie?

Voor eenieder die verandering op een meer natuurlijke, creatieve en effectieve wijze wil doorvoeren bij zichzelf en/of binnen organisaties.
Deze workshop is bestemd voor ondernemende, leidinggevende mensen alsook voor mensen die vooruit willen in het leven.

Op het programma

– Toelichting Nature Thinking© model
– Toepassen van het model op individueel vlak
– Toepassen van het Nature Thinking© model in groepsverband
– Toepassen van natuurlijke en creatieve technieken
– Inspirerende en voedende kookdemo tijdens lunch op dag 1 volgens dezelfde Nature Thinking© principes

Dag 1 woensdag 16/5 9:00 – 17:00
– Intro ‘Nature Thinking’ model
– Toepassen van het model op individueel vlak
– Lunch met kookdemo verzorgd dor Viviane Van Dyck

Dag 2 donderdag 17/5 9:00 – 16:00
– Toepassen van het ‘Nature Thinking’ model in groepsverband.

Door wie?

Door Sarah Gillis & Viviane Van Dyck

Als Design Thinker is Sarah Gillis reeds meer dan 15 jaar actief en heeft ze gezien dat de motor voor verandering te vinden is bij de mensen zelf en de context die continu in evolutie is, zowel intern als extern. Ze ondersteunde projecten met diverse thema’s: circulaire economie, toekomstgerichte trajecten, waardeketen innovatie, optimalisatie klantenbeleving, gedragen engagement en teamwerking, generatieoverdracht, strategische innovatie, ….

Door haar jarenlange persoonlijke interesse in de oosterse filosofie, is ze zichzelf hierin de laatste jaren verder gaan verdiepen door het volgen van velerlei opleidingen. De mens, de wetenschap alsook vele organisaties zijn immers ver ontwikkeld, maar hierdoor soms te ver weg van de natuur. Van hieruit ontwikkelde ze zelf de Nature Thinking© methode. Deze expertise wil ze als ‘change facilitator’ maar zeker ook als ‘persoon’ vanuit een heldere, creatieve en scherpzinnige stijl verder uitdragen.

www.movadooh.be

De Nature Thinking© methode zal verder toegelicht worden tijdens een overheerlijke voedende demo lunch op dag 1, verzorgd door Viviane Van Dyck.
Viviane zal je de weg wijzen naar het ritme van de natuur. Enerzijds door de aloude natuurlijke principes van de natuur aan te reiken als leidraad. Anderzijds door je letterlijk te laten proeven van het effect van goede voeding op je lichaam. Hoe kan je je emoties beter controleren en aanvoelen bij anderen door je beter te voeden: ‘iets op je lever hebben’, ‘iets ligt zwaar op de maag’ zijn niet voor niets veelzeggende uitdrukkingen. Viviane staat al ruim 20 jaar in de keuken als een actrice op haar podium. Met een hoog rock & roll gehalte zal ze tijdens deze kookdemo een tip van de sluier oplichten over hoe je je beter kan voeden en hierdoor terug beter in balans zijn als mens. Een mens in balans kan situaties beter aanvoelen, dromen waar maken en de moed hebben om nieuwe uitdagingen te realiseren.

Inschrijven

Movad’ooh is erkend voor de subsidie van de KMO Portefeuille opleiding. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 30 tot 40% van het bedrag van de training.

Over Farm of Inspiration

Farm of Inspiration is een authentieke groene locatie waar je kan oogsten wat moeder natuur ons aanbiedt: rust, ruimte en inspiratie. Hier stimuleren we individuen en teams om hun grenzen te verleggen, hun speelsheid te (her)ontdekken, hun creativiteit te ontwikkelen en zichzelf steeds te vernieuwen.

Koffie op de binnenkoer?