Wat?

Het ritme van de natuur kan ons veel bijbrengen als mens maar ook als organisatie.

We leven vandaag te veel in ons hoofd, staan onvoldoende stil bij situaties en nemen geen tijd meer om te luisteren naar onszelf, elkaar en onze omgeving. Organisaties zijn op zoek naar diverse – vaak extreme vormen. Ze evolueren van een hiërarchisch top down structuur naar een zelfsturende cultuur. Mensen zitten hele dag op kantoor om dan ’s avonds te oefenen voor een marathon. Waar ligt de balans en hoe kan je deze terugvinden? De natuur kan ons hierin de weg wijzen.

Tijdens deze sessie gaan we stilstaan bij het Nature Thinking model: een mix van Design Thinking met de principes van de aloude Oosterse filosofie.
Hoe kunnen we de natuurlijke processen inzetten ter ondersteuning van verandertrajecten: veranderingen bij jezelf en je omgeving. De natuur is immers een levend en creatief systeem dat ons veel kan bijbrengen. Verandering is dan ook iets heel natuurlijks, we gaan er enkel niet natuurlijk mee om als organisatie en mens. Gedrag en de interactie tussen (groepen) mensen bepalen in grote mate het succes van een verandering.

We gaan zowel het Nature Thinking© model toelichten als enkele praktische oefeningen toepassen. Het doel is om een eerste kennismaking te bekomen van wat de natuur onszelf en elkaar kan bijbrengen. 

Voor wie?

Voor eenieder die verandering op een meer natuurlijke, creatieve en effectieve wijze wil doorvoeren bij zichzelf en/of binnen organisaties.

Op het programma

  • Toelichting Nature Thinking© model
  • Praktische kennismaking van het model
  • Inspirerende en voedende lunch volgens dezelfde Nature Thinking© principes

Door wie?

 

Als Design Thinker is Sarah Gillis reeds meer dan 15 jaar actief en heeft ze gezien dat de motor voor verandering te vinden is bij de mensen zelf en de context die continu in evolutie is, zowel intern als extern. Ze ondersteunde projecten met diverse thema’s: circulaire economie, toekomstgerichte trajecten, waardeketen innovatie, optimalisatie klantenbeleving, gedragen engagement en teamwerking, generatieoverdracht, strategische innovatie, ….

Door haar jarenlange persoonlijke interesse in de aloude Oosterse filosofie, is ze zichzelf hierin de laatste jaren verder gaan verdiepen door het volgen van velerlei opleidingen. De mens, de wetenschap alsook vele organisaties zijn immers ver ontwikkeld, maar hierdoor soms te ver weg van de natuur. Van hieruit ontwikkelde ze zelf de Nature Thinking© methode. Deze expertise wil ze als ‘change facilitator’ maar zeker ook als ‘persoon’ vanuit een heldere, creatieve en scherpzinnige stijl verder uitdragen.

 

www.movadooh.be

Inschrijven

Deze opleiding kan gesubsidieerd worden met de KMO Portefeuille. Je kan House of Innovation als dienstverlener vinden met de volgende zoekacties op www.kmo-portefeuille.be : Pijler Opleiding – Algemeen Domein.
Ons erkenningsnummer is DV.O216644

Over Farm of Inspiration

Farm of Inspiration is een authentieke groene locatie waar je kan oogsten wat moeder natuur ons aanbiedt: rust, ruimte en inspiratie. Hier stimuleren we individuen en teams om hun grenzen te verleggen, hun speelsheid te (her)ontdekken, hun creativiteit te ontwikkelen en zichzelf steeds te vernieuwen.

Koffie op de binnenkoer?