Wat?

Tijdens deze dag leer je in verschillende seizoenen hoe je op allerlei manieren lekkere, culinaire en gezonde toepassingen uit onze eigen natuur kunt bereiden. Je gaat verschillende planten en paddenstoelen leren kennen.

Heel praktisch leer je welke verschillende onderdelen van een plant je kan oogsten zoals bloemen, bladeren, zaden, knoppen, wortels en bessen. Zo leer je bijvoorbeeld aan de hand van wat er die maand te oogsten is hoe je theemengsels, sappen, confituren, siropen, geleien, azijnen, zouten (droog en vochtig), bouillon en likeuren kan maken. Aan de hand van wat we ’s ochtends vinden, maken we ‘s middags producten. Je leert hoe je wilde planten kan verwerken in allerlei heerlijke professionele hedendaagse gerechten. Daarnaast leer je hoe je allerlei bewaartechnieken kan toepassen.

Voor wie?

Deze workshop is bestemd voor iedereen die stap voor stap meer natuurlijke producten wil introduceren in zijn dagelijks leven of in zijn professionele keuken. De workshop is voornamelijk gericht op de professionele chefkok, maar is evenzeer toegankelijk voor een amateurkok of een echte natuurliefhebber.

Op het programma

– welke verschillende onderdelen van een plant kan je oogsten? (bloemen, bladeren, zaden, knoppen, wortels en bessen)
– hoe maak je theemengsels, sappen, confituren, siropen, geleien, azijnen, zouten (droog en vochtig), bouillon en likeuren?
– hoe kan je wilde planten verwerken in allerlei heerlijke professionele hedendaagse gerechten?
– verschillende bewaartechnieken & de toepassingen ervan
– ’s middags maken we zelf producten met planten die we ’s morgens zelf zoeken

Mirjam Scholten in de natuur

Door wie?

Al jarenlang geeft Mirjam met veel plezier workshops, demonstraties, lezingen en educatieve wandelingen om mensen te inspireren voor de natuur.

Na een professionele carrière van meer dan 25 jaar als kok kwam Mirjam op mijn pad. Haar enorme kennis van wilde planten, kruiden en paddelstoelen, haar passie voor de schoonheid van de natuur en haar talent om dit alles te vertalen naar het bord met ons dagelijks brood, heeft mij een nieuwe wereld laten ontdekken. Dat wat tot nog toe ontbrak aan mijn loopbaan, zowel qua opleiding als qua ervaring, heeft Mirjam ingevuld. Met een nooit aflatende begeestering en een eindeloos geduld is zij de ideale muze voor elke kok die zijn grenzen wil verleggen en verder kijkt dan de klassieke keuken. Een aanrader voor ieder die met natuur en milieu begaan is.

— Ludo Slaets – De Gezondkok®

Inschrijven

Over Farm of Inspiration

Farm of Inspiration is een authentieke groene locatie waar je kan oogsten wat moeder natuur ons aanbiedt: rust, ruimte en inspiratie. Hier stimuleren we individuen en teams om hun grenzen te verleggen, hun speelsheid te (her)ontdekken, hun creativiteit te ontwikkelen en zichzelf steeds te vernieuwen.

Koffie op de binnenkoer?