Wat?

EXPRESS CLASS CREATIEF LEIDERSCHAP IN VERANDERREGIE

Het vermogen om anders te kunnen denken, problemen op andere manieren te kunnen benaderen en vlot te kunnen antwoorden op verandering is de sleutel tot innovatie die organisaties wereldwijd zoeken. In deze hands-on workshop leer je de kneepjes van creatief leiderschap.

In deze opleiding krijg je inzicht in hoe creatief denken bijdraagt aan de effectiviteit van leiderschap. Het Systeemmodel van een Creatieve Verandering geeft je daarbij handvatten waar je op kan steunen om een verandering te leiden en regie over het proces te houden.

In een actieve introductie beleef je hoe je de mensen waar je mee samenwerkt productief laat denken en krijg je een overzicht over het hele traject van een innovatie. Je leert welke invloed je hebt in het leiden van een veranderingstraject en welke rol je daarin kan spelen.
Daarnaast leer je waar je op moet letten bij het samenstellen van creatieve teams en verken je welke leiderschapsvaardigheden je daarvoor moeten ontwikkelen.

In deze opleiding onderzoek je de linken tussen effectief leiderschap en creativiteit en confronteren we dat met onderzoeken naar effectief leiderschap in het huidige tijdperk. Je zal je eigen manier van leiden evalueren en vergelijken met die van creatief leiderschap en zo ontdekken welke eigenschappen je zelf wilt ontwikkelen.

Voor wie?

Deze opleiding is ideaal voor elke leidinggevende van een team of organisatie of voor elke ondernemer die meer wilt halen uit zijn dan hij zelf kan bedenken.

Op het programma

Komen aan bod:

– Denken in polariteiten
– Klimaat ontwikkelen voor creativiteit
– Je creatieve kracht

Na het doorlopen van de Express Class Creatief Leiderschap in VeranderRegie:

– ben je je bewust van hoe creatief denken bijdraagt aan de effectiviteit van leiderschap;
– heb je kennis gemaakt met een aantal technieken en strategieën die creatief denken injecteren in jouw eigen leiderschapspraktijk;
– weet je welke werkomgeving te bouwen die creatief denken stimuleert;
– weet je hoe regie te houden over het traject om je innovatie ambitie om te zetten in realiteit.

Door wie?

Het Centrum voor Ontwikkeling van Creatief Denken (COCD) is al ruim 40 jaar toonaangevend in training, opleiding en onderzoek naar toegepaste creativiteit. Het COCD heeft zijn roots in de Universiteit van Antwerpen. Het geeft opleidingen en trainingen voornamelijk in het Nederlands/Vlaams taalgebied, maar ook steeds vaker daarbuiten. Deze opleidingen vergroten de creativiteit en het probleemoplossend vermogen van professionals, teams en organisaties.
Het COCD is onderdeel van het Europese netwerk van Creatieve Kennisinstituten en heeft banden met de International Center for Studies in Creativity (ICSC) in Buffalo en met de State University New York (SUNY). Met die laatste verzorgt het COCD een internationale Masteropleiding in Creativity and Change Leadership. Het aanbod van het COCD bestaat uit meerdere opleidingen en trainingen, die de basis van creatief denken en werken aanleren, tot aan gespecialiseerde meerdaagse opleidingen waarin up-to-date kennis en onderzoek gedeeld wordt met de deelnemers. De opleidingen worden openbaar en incompany aangeboden.
Naast het geven van opleidingen wil het COCD het onderzoek naar toegepaste creativiteit stimuleren en bijdragen aan een beter creatief klimaat in onderwijs, overheid en bedrijfsleven, immers: ‘Alles begint met creativiteit’

Inschrijven

Deze opleiding kan gesubsidieerd worden met de KMO Portefeuille. Je kan House of Innovation als dienstverlener vinden met de volgende zoekacties op www.kmo-portefeuille.be : Pijler Opleiding – Algemeen Domein.
Ons erkenningsnummer is DV.O216644

Over Farm of Inspiration

Farm of Inspiration is een authentieke groene locatie waar je kan oogsten wat moeder natuur ons aanbiedt: rust, ruimte en inspiratie. Hier stimuleren we individuen en teams om hun grenzen te verleggen, hun speelsheid te (her)ontdekken, hun creativiteit te ontwikkelen en zichzelf steeds te vernieuwen.

Koffie op de binnenkoer?