Wat?

In zijn boek ‘Een compleet nieuw brein’ stelt Daniel Pink dat we in deze onvoorspelbare en onvoorstelbare wereld andere vaardigheden nodig hebben dan onze voorgangers. De winnaars van morgen zijn in staat met hun producten en diensten mensen emotioneel te raken. En zich zo te onderscheiden in een wereld van overvloed waar computers werk overnemen en goedkoop arbeid naar elders verhuist..

Maar welke vaardigheden moeten we ontwikkelen om dat verschil te kunnen maken? En hoe zijn deze vaardigheden bij jou ontwikkeld? Tijdens deze workshop maak je kennis met de zogenaamde ‘6 rechter hersenhelft vaardigheden;

1.ZINGEVING; wat voeg je echt toe aan deze wereld
2.EMPATHIE; weet je wie je doelgroep is en wat ze echt wil?
3.PLAY; het belang van spel, humor en plezier
4.DESIGN: niet alleen functionaliteit maar ook schoonheid
5.VERHAAL; hoe onthouden ze jouw verhaal…..en waarom ze het doorvertellen
6.SYMFONIE; niet alleen focus maar de big picture zien en nieuwe verbindingen maken

Met inspirerende voorbeelden worden het belang en de mogelijkheden van de 6 vaardigheden actief verkend. Aan het eind van de workshop weet je hoe het is gesteld met jouw vaardigheden zodat jij als individu of met je team je beter kunt voorbereiden op een betere toekomst.

Voor wie?

Iedereen met interesse rond design, creativiteit en een betekenisvolle wereld.

Op het programma

Wat is er aan de hand in de wereld?
Uitleg van de 6 vaardigheden
Inspirerende voorbeelden per vaardigheid
Individuele en groepsopdrachten per vaardigheid
Plezier

Profielfoto Cor Noltee

Door wie?

Cor Noltee gelooft dat spel de krachtigste menselijke vaardigheid is om te groeien. En succes 99% falen is. Hij is fan van het Design Thinking gedachtengoed en deelt dit als trainer in het werkveld en docent op de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht, de Hanze Hogeschool in Groningen, de Politechnico in Milaan en Shanghai. Op zijn blog deelt hij zijn nieuwsgierigheid in design en schreef hij reeds 1.300 posts. In 2016 behaalde hij zijn master in kunsteducatie met ontwerponderzoek hoe je jonge kinderen kunt interesseren in moderne kunst.

Inschrijven

Deze opleiding kan gesubsidieerd worden met de KMO Portefeuille. Je kan House of Innovation als dienstverlener vinden met de volgende zoekacties op www.kmo-portefeuille.be : Pijler Opleiding – Algemeen Domein.
Ons erkenningsnummer is DV.O216644

Over Farm of Inspiration

Farm of Inspiration is een authentieke groene locatie waar je kan oogsten wat moeder natuur ons aanbiedt: rust, ruimte en inspiratie. Hier stimuleren we individuen en teams om hun grenzen te verleggen, hun speelsheid te (her)ontdekken, hun creativiteit te ontwikkelen en zichzelf steeds te vernieuwen.

Koffie op de binnenkoer?