Wat?

EXPRESS CLASS CREATIEF LEIDERSCHAP IN VERANDERREGIE

Het vermogen om anders te kunnen denken, problemen op andere manieren te kunnen benaderen en vlot te kunnen antwoorden op verandering is de sleutel tot innovatie die organisaties wereldwijd zoeken. In deze hands-on workshop leer je de kneepjes van creatief leiderschap.

In deze opleiding krijg je inzicht in hoe creatief denken bijdraagt aan de effectiviteit van leiderschap. Het Systeemmodel van een Creatieve Verandering geeft je daarbij handvatten waar je op kan steunen om een verandering te leiden en regie over het proces te houden.

In een actieve introductie beleef je hoe je de mensen waar je mee samenwerkt productief laat denken en krijg je een overzicht over het hele traject van een innovatie. Je leert welke invloed je hebt in het leiden van een veranderingstraject en welke rol je daarin kan spelen.
Daarnaast leer je waar je op moet letten bij het samenstellen van creatieve teams en verken je welke leiderschapsvaardigheden je daarvoor moeten ontwikkelen.

In deze opleiding onderzoek je de linken tussen effectief leiderschap en creativiteit en confronteren we dat met onderzoeken naar effectief leiderschap in het huidige tijdperk. Je zal je eigen manier van leiden evalueren en vergelijken met die van creatief leiderschap en zo ontdekken welke eigenschappen je zelf wilt ontwikkelen.

Voor wie?

Deze opleiding is ideaal voor elke leidinggevende van een team of organisatie of voor elke ondernemer die meer wilt halen uit zijn dan hij zelf kan bedenken.

Op het programma

Komen aan bod:

– Denken in polariteiten
– Klimaat ontwikkelen voor creativiteit
– Je creatieve kracht

Na het doorlopen van de Express Class Creatief Leiderschap in VeranderRegie:

– ben je je bewust van hoe creatief denken bijdraagt aan de effectiviteit van leiderschap;
– heb je kennis gemaakt met een aantal technieken en strategieën die creatief denken injecteren in jouw eigen leiderschapspraktijk;
– weet je welke werkomgeving te bouwen die creatief denken stimuleert;
– weet je hoe regie te houden over het traject om je innovatie ambitie om te zetten in realiteit.

Door wie?

Deze opleiding is ontworpen door Erik Op ten Berg en Hilde Van Dyck, die ook de opleiding geven.

Over Erik Op ten Berg

Erik Op ten Berg is MSc in Creativity en 1 van de ervaren creativity professionals van het COCD. Opgeleid als industrieel ontwerper aan de TU-Delft in de jaren tachtig, werkte hij in de jaren negentig als MKB-adviseur. In 2000 besloot Erik op ten Berg om een van de beste “creativity professionals” van Nederland te worden.

Innovatie, verandering en creativiteit zijn de kernwoorden waar het in zijn werkzaamheden meestal om draait. Erik laat op een inspirerende manier zien hoe je met gestructureerd creatief denken sneller tot betere oplossingen komt voor allerlei soorten vraagstukken. Erik’s werkwijze is gebaseerd op de principes van Creative Problem Solving (CPS). In de afgelopen jaren werkte hij voor tientallen organisaties, begeleidde hij honderden brainstormsessies en heeft hij duizenden mensen getraind hoe ze hun creatieve denkvermogens slimmer kunnen gebruiken.

Erik Op ten Berg is nauw verbonden met het International Center for Studies in Creativity (ICSC) in Buffalo waar hij in 2010-2012 de felbegeerde en unieke “Master of Science in Creativity and Change Leadership” behaalde.

Over Hilde Van Dyck

Playfulness expert  // Ondernemer & Creatief Leider // Design do-er // Gecertifiëerd stress & burn-out coach // Co-founder & creatief directeur Crew of Inspiration

Hilde Van Dyck is een serie-ondernemer die verschillende professionele successen en bloeiende bedrijven op haar conto kan schrijven.

Maar ondanks de zwaarwichtige toon van alle voorgaande woorden gelooft Hilde vooral in de speelsheid van mensen. Playfulness. Geef mensen ruimte voor ouderwets speelplezier, stimuleer hun kinderlijke creativiteit, gun hen de vrijheid om te doen en te denken wat ze willen en vind wat hen enthousiast maakt, eerder dan wat er op hun cv staat. En dan, weet Hilde, creëer je een omgeving waar technologische innovatie en vernieuwende dienstverlening geen doel zijn, maar een automatisch gevolg.
Hilde leeft om de juiste connecties te leggen en de sterktes van mensen in te zetten om die connecties waar te maken.

Inschrijven

Deze opleiding kan gesubsidieerd worden met de KMO Portefeuille. Je kan House of Innovation als dienstverlener vinden met de volgende zoekacties op www.kmo-portefeuille.be : Pijler Opleiding – Algemeen Domein.
Ons erkenningsnummer is DV.O216644

Over Farm of Inspiration

Farm of Inspiration is een authentieke groene locatie waar je kan oogsten wat moeder natuur ons aanbiedt: rust, ruimte en inspiratie. Hier stimuleren we individuen en teams om hun grenzen te verleggen, hun speelsheid te (her)ontdekken, hun creativiteit te ontwikkelen en zichzelf steeds te vernieuwen.

Koffie op de binnenkoer?