Wat?

Vedic Art is ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar,Curt Kalleman. Hij creëerde een methode waarin hij de Vedische filosofie combineerde met de schilderkunst. Het is een vorm van schilderen die onze diepste en meest innerlijke bronnen aanspreekt. Via 17 principes, gebaseerd op de Oude Vedische leer uit India haalt Vedic Art jouw creatieve stem naar boven en vertaalt dit op doek.

Vedic Art is een creatief pad dat je bewandelt.

Voor wie?

Wanneer ik ‘schilderen’ zeg, beginnen mensen vaak al te schuifelen op hun stoel of haken gelijk af vanuit het idee dat ze het niet ‘kunnen’. Ik wil echter benadrukken dat je geen voorafgaande technieken hoeft te kennen. Al heb je nog nooit een penseel in handen gehad, belangrijk is dat je jezelf durft open te stellen en ernaar uitkijkt om meer te ontdekken over jezelf en je verborgen creativiteit.

Vedic Art leert je niet hoe je moet schilderen. Vedic Art is een methode die je helpt te herinneren hoe je schildert’ Curt Kallman

Op het programma

Het atelier is elke dag open vanaf 10u. Ik plan telkens 2 momenten in waar ik uitleg geef over de 17 principes waar Vedic Art op gebaseerd is.
Elke dag reik ik enkele richtlijnen aan en aan de hand van deze kan je aan de slag. Na de 5-daagse heb je volledig traject doorlopen. Iedereen schilder op eigen tempo en in alle rust, zo veel en zo lang je zelf wilt. Om 16u30 sluit het atelier.
Alles kan niets moet!

Door wie?

Eerst was er Shiatsu – Japanse drukpuntmassage – dan volgde Droomanalyse en Systemisch werk. De weg van body naar soul, het één kan niet zonder het ander, ze horen bij elkaar.

Na al die inspirerende jaren ontstond het gevoel dat ik iets licht en luchtig wou toevoegen aan mijn werk als begeleider. Het werd ‘Creativiteit’ en zo kwam Vedic-Art op mijn pad.

Het verenigt alles waar ik voor sta.

Vedic-Art betekent voor mij:

  • Vrijheid

  • Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven

  • Creatief zijn, steeds opnieuw en zonder oordeel

  • Groeien als mens

  • Kleur, schilderen, veel zin

Inschrijven

Over Farm of Inspiration

Farm of Inspiration is een authentieke groene locatie waar je kan oogsten wat moeder natuur ons aanbiedt: rust, ruimte en inspiratie. Hier stimuleren we individuen en teams om hun grenzen te verleggen, hun speelsheid te (her)ontdekken, hun creativiteit te ontwikkelen en zichzelf steeds te vernieuwen.

Koffie op de binnenkoer?