Wat?

De wereld verandert continue en in een hoog tempo. Dat vraagt wat van organisaties en professionals. Ze moeten steeds innovatieve of originele oplossingen vinden voor vragen die voortkomen uit verandering. Een creatieve brainstorm biedt dan vaak uitkomst. Zeker als men deze goed doorloopt. Om te leren hoe dat werkt én te ervaren wat creatief denken oplevert, is er de driedaagse training Training Applied Creativity – Fundamentals van het COCD.

Ontdekt de kracht van creatief denken

In deze driedaagse opleiding leer je hoe je op een handige manier tot aansprekende oplossingen kunt komen voor allerlei vraagstukken. De opleiding laat je ervaren hoe het creatieve proces verloopt en wat creatief denken oplevert.

Deze opleiding is voor iedereen die meer wil weten over creatief denken, zowel persoonlijk als professioneel. Na het volgen van deze driedaagse kan men de eigen creativiteit beter benutten én anderen inspireren om ook hun creativiteit aan te wenden.

Voor wie?

Voor elke professional?
Ons antwoord is heel eenvoudig: wij geloven dat creatief denken voor iedereen van meerwaarde is op professioneel en persoonlijk vlak. Professionals kunnen het namelijk inzetten voor het oplossen van uiteenlopende vraagstukken. Na deze training kan men de eigen creativiteit beter benutten én anderen inspireren om ook hun creativiteit aan te wenden.

Voor deze opleiding is geen voorkennis vereist.

Op het programma

Tijdens deze sprankelende en effectieve training worden deelnemers van begin tot
eind verrast. Een ervaren docent en expert van het COCD neemt iedereen mee in het proces van creatief denken. Uiteraard heeft hij of zij daarbij aandacht voor ieders leerstijl.

Deelnemers maken kennis met de verschillendeaspecten van creativiteit én ze onderzoekenhoe dit is toe te passen in het werk. Vervolgens passeren de onderdelen van een creatief proces met de vraagfase, divergentiefase, convergentiefase en actiefase stap voor stap de revue.

Zoals gezegd gaan deelnemers vooral ook zelf aan de slag met praktische opdrachten. En leren ze omgaan met handige technieken, richtlijnen, tools én hulpmiddelen die het creatieve proces ondersteunen. Denk daarbij aan de Idea Killers, Idea Boosters en de Zwarte Kaart van het COCD. En natuurlijk de internationaal befaamde
COCD-box voor het selecteren van ideeën!

Tijdens de training wordt gewerkt met concrete vraagstukken van deelnemers. Iedereen gaat meteen aan de slag met wat men leert. Bovendien weten deelnemers na deze training hoe ze een eenvoudige brainstorm kunnen begeleiden. Men kan dit direct op de werkplek in praktijk brengen!

Na deze opleiding, kan men:
• Persoonlijke creativiteit goed inzetten.
• Een creatief proces begeleiden en productief maken.
• Anderen inspireren hun creativiteit te benutten.
• Zich verder focussen op het leren faciliteren van creatieve processen.
• Zich inschrijven voor Applied Creativity–Advanced Program.

Timing:

6/06 van 9.30u – 19.30u
7/06 van 9.30u – 19u30
8/06 van 9.30u – 17u00

Door wie?

Het Centrum voor Ontwikkeling van Creatief Denken (COCD) is al ruim 40 jaar toonaangevend in training, opleiding en onderzoek naar toegepaste creativiteit. Het COCD heeft zijn roots in de Universiteit van Antwerpen. Het geeft opleidingen en trainingen voornamelijk in het Nederlands/Vlaams taalgebied, maar ook steeds vaker daarbuiten. Deze opleidingen vergroten de creativiteit en het probleemoplossend vermogen van professionals, teams en organisaties.
Het COCD is onderdeel van het Europese netwerk van Creatieve Kennisinstituten en heeft banden met de International Center for Studies in Creativity (ICSC) in Buffalo en met de State University New York (SUNY). Met die laatste verzorgt het COCD een internationale Masteropleiding in Creativity and Change Leadership. Het aanbod van het COCD bestaat uit meerdere opleidingen en trainingen, die de basis van creatief denken en werken aanleren, tot aan gespecialiseerde meerdaagse opleidingen waarin up-to-date kennis en onderzoek gedeeld wordt met de deelnemers. De opleidingen worden openbaar en incompany aangeboden.
Naast het geven van opleidingen wil het COCD het onderzoek naar toegepaste creativiteit stimuleren en bijdragen aan een beter creatief klimaat in onderwijs, overheid en bedrijfsleven, immers: ‘Alles begint met creativiteit’

Inschrijven

Prijs: 3-daagse training incl. creativiteitspakket kost: 1390,- euro (excl. 21% BTW).
Volledig 3-daags vergader-en hotelarrangement 490,- euro (excl. 21% BTW).

Inschrijven kan via www.cocd.org/opleidingen.

Over Farm of Inspiration

Farm of Inspiration is een authentieke groene locatie waar je kan oogsten wat moeder natuur ons aanbiedt: rust, ruimte en inspiratie. Hier stimuleren we individuen en teams om hun grenzen te verleggen, hun speelsheid te (her)ontdekken, hun creativiteit te ontwikkelen en zichzelf steeds te vernieuwen.

Koffie op de binnenkoer?